Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uber bedankt willekeurige klanten voor tekenen petitie Uberpop

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 april 2015, 18.27 uur

Vervoersbedrijf Uber dankt klanten voor het tekenen van een petitie, zelfs als ze dat helemaal niet hebben gedaan. De vervoerder haalde deze week 15.000 handtekeningen op en bedankte het hele klantenbestand voor het support, zelfs als zij nooit gebruik hebben gemaakt van de illegale dienst Uberpop.

Op Twitter doen diverse klanten hun beklag over de mail van Uber. 'LOL. Die opportunisten van @Uber doen net alsof ik hun petitie heb getekend', schrijft twitteraar Paul Smit. 'En ik ben niet eens pro UberPop! @Uber_NL #petitie niet getekend... #fail', schrijft een ander.

Anderen hebben hun bedenkingen of Uber de 15.000 handtekeningen wel echt heeft verzameld, gezien nu iedereen wordt bedankt. Het bedrijf startte de petitie half april tegen staatssecretaris Mansveld. Met de handtekeningen hoopt Uber dat er snel wetgeving komt die hun illegale service Uberpop toestaat.

.@Uber_NL Ontving gister per mail bedankje voor tekenen petitie. Heb ik niet gedaan. Roept vragen op of die 15K handtekeningen wel klopt.

— Cindy Castricum (@CindyCastricum) April 25, 2015

De vervoerder zegt in een reactie op Twitter dat het om een algemeen mailtje gaat.

@arjenlubach Hoi Arjen! Excuses voor de verwarring. Was algemene bedankmail voor de overweldigende support voor de petitie. :)

— Uber Nederland (@Uber_NL) April 25, 2015