Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Zus verongelukte Italiaanse toerist hoopt alsnog antwoorden te krijgen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 april 2015, 22.11 uur

De Italiaanse toerist Emanuele sprong vorig jaar april op het Rokin vanuit het niets onder een touringcar en overleed ter plekke. Hij zou onder invloed zijn geweest van hallucinerende drugs maar deze zijn volgens zijn familie nooit aangetroffen in zijn bloed. Zus Perla zit dan ook nog altijd met veel onbeantwoorde vragen over de dood van haar 21-jarige broer.

Het is niet dat Perla ontkent dat haar broer en zijn vriendin drugs hebben gebruikt. 'Ze kregen van alles aangeboden maar hebben uiteindelijk paddo's gekocht. Ze spraken nauwelijks Engels dus ik betwijfel of ze wel goede instructies hebben gekregen.' Het stelletje gaat naar Artis, maar in plaats van vrolijke kleuren te zien moet Emanuele's vriendin braken en raakt hij zelf in de war.

Ze willen terug naar hun hotel in het centrum, maar op het Rokin gooit Emanuele zich op de grond, roept om z'n ruim anderhalf jaar eerder overleden moeder. Daarna rent hij ineens achter een touringcar aan en gooit hij zichzelf voor het oog van tientallen getuigen, waaronder zijn vriendin, voor één van de achterwielen.

abc5media_video_0


Lees ook: Slachtoffer Rokin was onder invloed van drugs

'Geen spoor paddo's'
De paddo's lijken de oorzaak maar in Emanuele's bloed zijn daar volgens de familie, mogelijk door een verkeerd uitgevoerde analyse, nooit sporen van gevonden. 'Dat er niks is gevonden vonden we raar. Ik wil weten waarom er bij die analyse geen bewijs is gevonden.' De politie doet overigens wegens privacyredenen geen uitspraak over de resultaten van de bloedanalyse. Er is destijds alleen bevestigd dat er sporen van drugs in Emanuele's bloed zijn gevonden.

Zus Perla is nu van plan om naar Nederland te komen en hoopt zoveel mogelijk getuigen te spreken over wat er is gebeurd. 'Ik wil de waarheid achterhalen. Door naar Nederland te gaan hoop ik er achter te komen wat er daadwerkelijk gebeurd is. Om zo rust te kunnen vinden.'

Mensen die op 1 april 2014 getuige waren van het ongeluk op het Rokin en (eventueel anoniem) met Perla willen praten, kunnen in het Engels mailen naar [email protected]. Uw mail zal worden doorgestuurd naar Perla.