Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Man doodgeschoten in auto Osdorp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 april 2015, 09.21 uur

In Osdorp is vannacht een man doodgeschoten in een auto. Volgens een getuige zou er 'een flink aantal keer' geschoten zijn.

De schietpartij vond even na 02.00 uur plaats op de S.F. van Ossstraat. De auto waarin het slachtoffer zat reed na de kogelregen tegen een aantal geparkeerde auto's aan. De politie gaat uit van een liquidatie.  

De dader of daders gebruikte een automatisch vuurwapen. Er zijn ook een aantal andere auto's in de straat geraakt. Volgens de politie zijn de schutter(s) waarschijnlijk gevlucht in een zilverkleurige BMW of Mercedes. Eerder werd gemeld dat het om een donkerkleurige Volkswagen Golf ging.

Lees ook: [Video] Omstanders liquidatie Osdorp: 'Het klonk als een kalasjnikov'

Volgens Het Parool gaat het om de 26-jarige Turkse crimineel Baris Önder. Zijn naam ging vannacht ook rond op straat. Hij zou op familiebezoek zijn geweest bij zijn oom. De politie meldt dat het om een 26-jarige Amsterdamse crimineel gaat. 

abc5media_video_0

Schietpartijen in 2015
De schietpartij van zaterdagnacht was alweer de vijftiende in 2015. Er vielen dit jaar in totaal zes doden en vijf gewonden. Bij drie schietincidenten zijn voor zover bekend geen mensen geraakt. Bekijk in de kaart hieronder waar eerdere schietpartijen hebben plaatsgevonden:

Veel schade overdag
De ravage na de schietpartij is zondagochtend groot. Geparkeerde auto's zijn geramd en andere met kogels doorzeefd:

abc5media_image_7

Meer vanavond in het AT5 Nieuws.

Meerdere geparkeerde auto's met kogels doorzeefd. Overal glas op de grond, ramen zijn afgeplakt. pic.twitter.com/ik6umz1KgK

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) April 26, 2015

Lijkwagen komt zojuist aan (zwarte busje in het midden) pic.twitter.com/miGofIYI9I

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) April 26, 2015

Buurtbewoners zaten rechtop in bed vannacht. Buurtbewoonster: 'Ik dacht meteen; dit is foute boel, en de angst sluipt in je lichaam'.

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) April 26, 2015