Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Misdaadjournalist Vugts: 'Erg onrustig in Turkse onderwereld'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 april 2015, 11.57 uur

Volgens Paul Vugts, misdaadjournalist van Het Parool, is het de laatste tijd erg onrustig in de Turkse onderwereld.

Vugts reageert daarmee op de liquidatie van de Turkse crimineel Baris Önder. De 26-jarige zoon van de bekende crimineel Atilla Önder werd afgelopen nacht terwijl hij in zijn auto zat geliquideerd.

Lees ook: Geliquideerde man is Turkse crimineel Baris Önder

'Hij was ondanks zijn leeftijd al behoorlijk in beeld van de recherche, zowel als in de onderwereld: heel veel verschillende soorten misdrijven', vertelt Vugts. Baris Önder schuwde het gebruik van geweld absoluut niet. 'Hij werd in verband gebracht met drugshandel, wapenbezit en via die drugshandel had hij allemaal conflicten. Bijvoorbeeld heeft hij een drugshandelaar, volgens justitie, in zijn woning overvallen en afgeperst. Een andere drugshandelaar zou hij hebben ontvoerd met een jeugdvriend van hem'. 

Turkse afrekeningen
Die jeugdvriend, Murat Garki werd afgelopen jaar al doodgeschoten in de Uiterwaardenstraat in de rivierenbuurt. Maar dat zijn niet de enige afrekeningen in het Turkse criminele circuit van de laatste tijd. Ook de schietpartij waarbij een 60-jarige vrouw op haar balkon doodgeschoten werd, is aan de liquidatie van afgelopen nacht te linken. Zo zou de schoonzoon van de vrouw een zakelijk conflict met Önder gehad hebben.

Lees ook: Dode bij schietpartij in Geuzenveld

'Nou je ziet dat in de Turkse-Amsterdamse en gewoon de Turkse onderwereld, ook in Istanboel, het behoorlijk onrustig is', zegt Vugts.

Martin Damen