Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Buurtbewoner: 'Er is elke dag een schietpartij in Osdorp, je went eraan'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 april 2015, 16.56 uur

In Osdorp zijn zondagavond twee personen gewond geraakt na een schiet- en steekincident. Sommige omwonenden beginnen al langzaam te wennen aan het geweld in de buurt.

De politie maakte bij de eerste melding bekend dat het om een uit de hand gelopen beroving ging. Maar later bleek dat niet helemaal zeker. Drie mensen zijn in ieder geval aangehouden, twee van hen zijn ook gewond geraakt. Een van de verdachten heeft een schotwond en de ander een messteek in het hoofd. 

Het is het tweede ernstige geweldsdelict in Osdorp in een paar dagen tijd. Zaterdagnacht werd in de S.F. van Osstraat al iemand geliquideerd. 'Elke dag is er een schietpartij bij mij in de buurt. Je gaat eraan wennen', zegt een van de omwonenden. 'Het is ook een beetje overdreven misschien, maar wat kun je eraan doen? Het is erg, heel erg.' 

Andere bewoners zijn ook onder de indruk. 'Eerst in de S.F. van Osstraat en nu hier... het komt wel heel dichtbij natuurlijk.' Een ander gaat zich 'toch steeds onveiliger voelen'. De politie zegt dat de liquidatie en de schiet-en steekpartij van gisteravond niets met elkaar te maken hebben. Ze onderzoeken nu wie precies wat heeft gedaan.