Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Slachtoffer liquidatie Osdorp wist dat hij gevaar liep'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 april 2015, 22.49 uur · Foto: Martin Damen

De dit weekend in Osdorp geliquideerde Baris Önder (26) wist dat hij gevaar liep. Hij werd onlangs nog door de recherche gewaarschuwd dat er mogelijk een aanslag op zijn leven gepleegd zou worden.

Dit schrijft Het Parool maandag. Tegen Önder liepen in Nederland verschillende strafzaken, waaronder voor ontvoering, een woningoverval en wapenbezit. Ook in Turkije moest hij zich nog voor de rechter verantwoorden, wegens vermeende betrokkenheid bij een moord. 

Lees ook: Misdaadjournalist: Erg onrustig in Turkse onderwereld

De recherche heeft Önder recent gewaarschuwd dat zijn leven gevaar liep, maar wilde volgens Het Parool niet uit de doeken doen uit welke richting het gevaar kwam. Hier is een van zijn advocaten niet over te spreken. 'Het is krankzinnig dat de recherche wel zegt dat ze je willen doodschieten en de suggestie wekt goed te weten om wie het gaat, maar niets doet', stelt Jillis Roelse tegen de krant. 'Als je informatie zo concreet is, moet je iets doen'.

Liquidatie
Önder werd in de nacht van zaterdag op zondag met een automatisch wapen onder vuur genomen in de S.F. van Osstraat. Hij stierf achter het stuur van zijn auto. Opsporing verzocht besteedt morgen aandacht aan deze zaak.