Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] ME ingezet om Nieuwendijk leeg te vegen. Koningsdag verder 'gemoedelijk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 april 2015, 09.40 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp

Bezoekers van de dancefeesten in de stad zijn inmiddels begonnen aan de terugtocht naar huis. Elf van de twaalf grote dancefeesten aan de randen van de stad stopten om 20.00 uur, waarna de feestgangers zich naar de stations verplaatsten.

Station Amsterdam Science Park is op last van de politie afgesloten wegens drukte na afloop van Loveland van Oranje op Meerpark, wordt omgeroepen op Amsterdam Centraal Station. Kingsday Festival in het Olympisch Stadion is het enige grote dancefeest in Amsterdam dat nog tot 21.30 uur doorgaat. Deze bezoekers verlaten de stad via station Amsterdam Zuid.

Bekijk ook: [Video] Compilatie Koningsdag 2015

Gemeente: 'Gezellige Koningsdagviering'
Een woordvoerster van de gemeente Amsterdam sprak maandagavond van een mooie en gezellige Koningsdagviering zonder noemenswaardige incidenten. Een kwart miljoen mensen bezochten de hoofdstad, dat is vergelijkbaar met vorig jaar. 'Het was een plezierige dag voor de bezoekers en Amsterdammers. We zien nu dat de meeste mensen weer teug naar huis gaan', zegt ze.

Mobiele eenheid ingezet
Ook de politie spreekt van een gemoedelijke dag. In de nacht voorafgaand aan Koningsdag werden 38 mensen aangehouden. Overdag werd de mobiele eenheid ingezet om de Nieuwendijk leeg te vegen, omdat een groepje jongens ruzie zocht en toegesnelde politieagenten te paard bekogelde met stenen. Een aantal jongeren is daarna aangehouden; hoeveel is niet duidelijk.