Start van hoofdcontent

Ajax

nl

´Ajax heeft hoop op Van der Vaart niet opgegeven´

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 mei 2015, 10.19 uur

Ajax hoopt Rafael van der Vaart toch te kunnen bewegen tot een terugkeer naar Amsterdam.

Het management van de 32-jarige middenvelder van Hamburger SV is volgens De Telegraaf opnieuw benaderd door de club. Volgens de krant heeft de 109-voudig international niet afwijzend gereageerd op de toenadering, maar kunnen zijn salaris en contractduur een obstakel vormen.

Van der Vaart stelde vorige week echter nog een terugkeer naar Ajax 'geen goed idee te vinden' 'Je denkt er wel over na, maar ik ben al een keer teruggekeerd bij een club', refereerde hij in een interview met FOX Sports aan zijn tweede en huidige periode bij HSV. 'En dat is niet zo heel goed bevallen.'

Ajax hoopt dat de speler, die bij Ajax debuteerde, zijn blazoen wil oppoetsen om zo bijvoorbeeld weer in aanmerking voor Oranje te komen. De club meldde zich vorig seizoen ook al bij Van der Vaart, die toen nog aangaf zijn contract bij HSV te willen respecteren. Die verbintenis loopt in de zomer echter af, waardoor de middenvelder transfervrij is. Eerder leek Van der Vaart op weg naar het Amerikaanse Kansas City, maar die deal ketste af.