Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uit de hand gelopen vrijgezellenfeest met getrokken wapens beëindigd door politie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 mei 2015, 21.13 uur

Het had misschien wel de één-na-mooiste dag van zijn leven moeten worden: het vrijgezellenfeest van Joël Ricardo zaterdagavond. Maar bij Muiderberg worden hij en zijn vrienden klemgereden door de politie.

Het plan was een dagje te gaan paintballen in Ermelo. De vrienden van Joël besluiten radicaal te werk te gaan: ze ontvoeren hun vriend en nemen hem, zijn mond afgeplakt en zijn handen vastgebonden, mee in de kofferbak van een auto. 'We overmeesterden hem gewoon, gooiden hem in de achterbak, plakten plakband op z'n mond en op z'n armen en benen en rijden lekker naar Ermelo', zegt Jannuel Rosina erover. 

Onderweg gaat het plakband echter los en dus besluiten zijn vrienden op hem in te slaan en het tape opnieuw vast te doen. Dat blijft niet onopgemerkt bij andere automobilisten, die 112 bellen. In de buurt van Muiden zien de jongens plotseling meerdere politieauto's opdoemen, die een klopjacht op de ontvoerders begonnen zijn. 'Ik zei nog, doe je gordel om!', laat één van de jongens weten.

Klemgereden
Als de auto op de afrit bij Muiderberg wordt klemgereden, komt Joël helemaal in de stemming: 'Ik hoorde een hond blaffen en dacht: die jongens hebben het goed geregeld', zegt hij er over. Maar als snel komt hij erachter dat het menens is, zijn vrienden liggen met het gezicht naar beneden op de grond en als een agent de kofferbak open doet, ziet hij politie met getrokken wapens. 

De mannen worden meegenomen naar een politiebureau en verhoord. dan blijkt al snel dat het gaat om een grap. 'Achteraf denk ik wel: misschien had het wat minder gekund, maar spijt hebben we niet. We wilden Joël een onvergetelijke dag bezorgen en dat is gelukt'.