Start van hoofdcontent

Stad

nl

In verband met slecht weer morgen mogelijk geen herdenkingsbrug

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 mei 2015, 20.38 uur · Foto: CIIID architectural presentations

Vanwege het voorspelde slechte weer wordt er morgen mogelijk toch geen brug over het IJ gebouwd. De brug van pontons, drijvende platformen, zou gebouwd worden in het kader van 70 jaar bevrijding.

Tijdens de hongerwinter werd een dergelijke verbinding tussen de stad en Noord aangelegd, zodat Amsterdammers hun laatste bezittingen konden omruilen voor eten, bij boerderijen ten noorden van de stad. De brug wordt morgen nagebouwd ter nagedachtenis aan de oorlogstijd en in het kader van 70 jaar bevrijding. Het is een initiatief van het Amsterdamse 4 en 5 mei comité. 

Maar door het voorspelde slechte weer, het zal morgen gaan regen, hard gaan waaien en mogelijk ook onweren, kan de organisatie de veiligheid van bezoekers mogelijk niet garanderen. In overleg met politie en overheden wordt morgenochtend om 10:00 uur besloten of de brug er wel of niet komt. Dat wordt dan bekend gemaakt op de website van het comité en op Facebook en Twitter

Als de brug er toch komt, dan wordt aangeraden om rekening te houden met wind en regen. Neem dan dus regenkleding mee. In verband met de wind mag er geen paraplu gebruikt worden. Als de brug er komt, kunt u die ook vanuit de woonkamer bekijken, want AT5 is er live bij. 

Lees ook: Brug over IJ nagebouwd ter nagedachtenis aan oorlogstijd