Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boeket homovereniging bij monument voor derde keer gestolen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 mei 2015, 16.43 uur · Foto: Wikimedia

Het boeket van stichting Homogroep Buitenveldert is bij het monument in het Gijsbrecht van Aemstelpark in Zuid gestolen. De vereniging is ontsteld, het is volgens de club namelijk al de derde keer dat dit is gebeurd.

'We hebben op maandagavond een krans gelegd. Mijn man is er daarna nog rond 21.15 uur nog langs gelopen en toen lag het bloemstuk er nog. Een dag later kom ik daar aanlopen en blijkt de hele krans verdwenen', vertelt penningmeester Henk Welsch.

Vorig jaar is het bloemstuk wel blijven liggen, maar de twee jaren daarvoor werd de krans ook al weggenomen. 'Één keer vonden we de krans terug in het water', aldus Welsch. De vereniging denkt dat het om een doelbewuste actie gaat, omdat alleen hun krans steeds wordt weggehaald.

Voor Welsch is de maat inmiddels vol. Hij denkt niet dat er volgend jaar nog een bloemstuk wordt gelegd. 'Misschien dat we een enkele bloem neerleggen met een briefje erbij waarom er nu maar één bloem ligt, als statement. Het is gewoon zonde van het geld en de moeite.'