Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schoonzoon vermoorde vrouw balkon zit al maanden vast

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 mei 2015, 17.59 uur

De schoonzoon van de 60-jarige Turkse vrouw die in januari op haar balkon in Geuzenveld werd vermoord, zit al maanden vast. Hij werd begin februari in Haarlem opgepakt voor wapenbezit. De schoonzoon is een bekende in het criminele circuit.

De moord op de Turkse vrouw was waarschijnlijk een vergissing. De schoonzoon die achter de tralies zit, Mehmet D., was waarschijnlijk het doelwit van de moordaanslag. Dit schrijft RTVNH naar aanleiding van onderzoek door die omroep en de NOS.

Lees ook: [Video] Dodelijke schietpartij balkon Geuzenveld mogelijk persoonsverwisseling

Hij zou een pistoolmitrailleur en een semi-automatisch wapen bij zich hebben gehad. Volgens de advocaat van D. zou uit getapte gesprekken blijken dat D. na de moord wapens wilde aanschaffen. Hij had de wapens bij zich omdat hij bang was. De politie zei in februari twee liquidaties te hebben voorkomen. Daarbij doelde de politie onder  meer op de aanhouding van D.

Lees ook: Vijf tips over mogelijke vergismoord in Geuzenveld

De 60-jarige Beyhan Demirçi zat op 14 januari in de avond op haar balkon een sigaretje te roken. De vrouw werd vervolgens met een automatisch vuurwapen beschoten en overleed ter plekke aan het verwondingen. Later bleek de moord op Demirçi een vergissing.