Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoger beroep Hamza B. in Tanger opnieuw uitgesteld

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 mei 2015, 14.16 uur

Het hoger beroep tegen Staatsliedenbuurt-verdachte Hamza B. in Tanger, dat vandaag zou dienen, is wederom door de rechtbank uitgesteld. De zaak staat nu gepland voor 28 mei.

Dat schrijft NOS-correspondent Sjoukje Rietbroek op Twitter. Waarom de zaak opnieuw is uitgesteld, is niet bekend. In april werd het hoger beroep tegen B. ook al zonder duidelijke reden uitgesteld.

#rt Reden niet bekend. Sprak net zijn advocaat, die wist nog niet eens dat het uitgesteld was. Hij was er namelijk niet. #MocroMaffia

— Sjoukje (@Sjouk1981) May 14, 2015

B. werd afgelopen december in Marokko tot twintig jaar cel veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Het OM had levenslang tegen B. geëist. Zowel het OM als B. gingen tegen de straf in hoger beroep. Volgens het Nederlandse OM is er echter in het vonnis onjuiste informatie opgenomen. 'Toen bleek bleek dat in het uiteindelijke vonnis onjuiste informatie was opgenomen, heeft het Amsterdamse OM de Marokkaanse autoriteiten hiervan op de hoogte gesteld', aldus het OM.

Getuigenverklaring
Eerder werd gesteld dat B., mede, zou zijn veroordeeld op basis van een getuigenverklaring die niet bestaat. Deze verklaring zou door een vertaalfout tot stand zijn gekomen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie ontkent dat er een vertaalfout is gemaakt.