Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Nelly Frijda keert terug op het toneel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 mei 2015, 14.28 uur

Hoewel ze in 2012 afscheid nam van het toneel, gaat Nelly Frijda toch weer het theater in.

De actrice, onder meer bekend van Flodder, maakt samen met Trudy Labij een comeback. Ze spelen vanaf eind november in het stuk 'Vrouwen van Later', maakte producent Hummelinck Stuurman Theaterbureau donderdag bekend.

Ook Labij was al enkele jaren gestopt. Zij was in 2009 voor het laatst te zien. De komedie is speciaal voor de twee actrices geschreven door Thomas Verbogt. Ook Ingeborg Elzevier speelt erin mee.

Frijda neemt de rol van Mimie van der Kwast op zich, die alleen nog maar praat met haar parkiet. Ze offerde haar hele leven op aan haar man, die een bekende Nederlander was. Nu hij dood is, is het stil in haar leven. Ze heeft nog wel een zus. Als er ineens een wildvreemde vrouw voor de deur staat met een opmerkelijk verhaal over de overleden echtgenoot, slaat dat in als een bom.

Nelly Frijda heeft ook nog een korte politieke carriere gehad. Ze haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 een zetel voor de partij Red Amsterdam. Ze heeft een jaar, tot maart 2011, in de gemeenteraad gezeten.