Start van hoofdcontent

Stad

nl

Celstraffen voor gewapende overval met 200 euro buit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 mei 2015, 21.49 uur · Foto: Martin Damen

Bij een overval op een zonnestudio in Osdorp in juni vorig jaar maakten drie jonge mannen een schamele 200 euro buit, deze week zijn ze veroordeeld tot celstraffen van 20 maanden tot drie jaar.

De drie van 18,19 en 20 jaar zijn tot respectievelijk twintig maanden jeugddetentie waarvan zes maanden voorwaardelijk, drie jaar cel en 28 maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk veroordeeld. Twee van de drie gingen de zonnestudio aan de Pieter Calandlaan binnen en bedreigden een medewerkster en een klant met een vuurwapen.

Lees ook: Gewapende overval Sun City Pieter Calandlaan

Met de buit van zo'n 200 euro vluchtten zij op een scooter. De rechtbank heeft de jongste van het drietal een jeugdsanctie opgelegd omdat hij tijdens het plegen van de overval minderjarig was. Hij is als medeplichtige veroordeeld en niet als medepleger omdat hij een kleiner aandeel had dan de andere twee.

'Medewerkster houdt er trauma aan over'
Eigenaar Michel Deniz reageerde destijds vanzelfsprekend ontzettend kwaad op de overval. 'Toen ik terugkwam, zag ik dat bijna iedereen huilde. Iedereen was goed geschrokken. Mijn collega heeft er ook echt een trauma aan overgehouden, zij heeft denk ik niet geslapen vannacht.'

'Natuurlijk ben ik kwaad!', zei Deniz. 'Niet om het geld maar voor mijn klanten, mijn collega en natuurlijk mijn zaak. Dit schrikt mensen af om te komen zonnen. Zolang er niet hard wordt opgetreden tegen dat soort jongens, zal het door blijven gaan.'

Lees ook: [Video] 'Dit stopt niet zolang er niet hard wordt opgetreden'