Start van hoofdcontent
nl

Bram Moszkowicz wil misdaad niet meer 'keihard aanpakken'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2015, 15.25 uur

De nieuwe rechts-liberale partij Voor Nederland (VNL) gaat een minder harde koers varen op het gebied van de misdaadbestrijding dan aanvankelijk de bedoeling was.

Dat zegt VNL-lijsttrekker Bram Moszkowicz zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. Moszkowicz zegt dat hij het speerpunt om de misdaad keihard aan te pakken enigszins heeft gematigd. Zo verdwijnt op zijn aanraden het voorstel voor minimumstraffen uit het verkiezingsprogramma.

Ook op het gebied van drugsbestrijding zal een verlichte koers worden gevaren. Niet alleen het gebruik, maar ook de handel en productie van softdrugs in Nederland moet volledig straffeloos worden, zo komt in het verkiezingsprogramma te staan. De ex-advocaat is altijd voorstander geweest van een milde strafrechtelijke aanpak op dit punt.

Bontes
Partijgenoot en ex-PVV'er Louis Bontes, die samen met ex-PVV'er Joram van Klaveren VNL oprichtte, laat op twitter weten niet blij te zijn met de koerswijziging van Moszkowicz. Bontes kondigde al eerder aan te stoppen vanwege de komst van de ex-advocaat. 

#Moszkowicz gaat een minder harde koers mbt misdaadbestrijding varen. Geldt niet voor mij. Go hard or go home! #VNL pic.twitter.com/bPSLucXD7B

— Louis Bontes (@Louis_Bontes) 23 mei 2015