Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Wethouder Van der Burg waagt zich niet aan Martial Arts-gevecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 mei 2015, 21.02 uur

Pop-up restaurants kennen ze wel, op het Stadionplein in Zuid. Sinds kort staat er op het plein ook een pop-up dojo, een tijdelijke ruimte waarin mensen kennis kunnen maken met de wereld van Mixed Martial Arts (MMA).

Tijdens het Pinksterweekend vindt in het Olympisch Stadion de Copa Amsterdam plaats, een voetbaltoernooi waar naast de A1 van Ajax ook de jeugd van onder andere Arsenal, Rosenborg BK en Besiktas JK aan deelnemen. Buiten het stadion kunnen bezoekers kennis maken met andere sporten dan het voetbal. Zo is er een plek voor basketbal, tennis en sinds dit jaar ook voor MMA.

De bedoeling is met name kinderen een beeld te geven van zoveel mogelijk verschillende sporten. Volgens Marloes Coenen is er geen andere sport dan de vechtsport waar mensen zoveel zelfvertrouwen van krijgen. 'Daarnaast is het ook goed voor vrouwen, want ze leren hoe ze zich op de grond moeten verdedigen. En dat kan van pas komen, als ze aangevallen worden', aldus MMA-vechtster.

Wethouder Eric van der Burg (VVD, Sport) is lovend over het initiatief, maar waagde zich vandaag toch maar niet in de ring, ondanks een achtergrond in de judo-sport. 'Judo is toch wel heel anders dan wat deze mannen doen. Daar ga ik me toch maar niet aan wagen'. De Copa Amsterdam en daarmee ook de pop-up dojo is er nog tot en met 25 mei.