Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] David Endt over Champions League-zege: 'Centrifuge van emoties'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 mei 2015, 21.01 uur

Precies 20 jaar was Ajax in het Ernst Happel Stadion in Wenen met 1-0 te sterk voor AC Milan. En dat ene doelpunt was genoeg om de Champions League te winnen en zorgde voor een ongekende volksvreugde in Amsterdam. Vanavond kunnen mensen zich bij Disco Dolly aan de Handboogstraat nog één keer 'baas van Europa' voelen.

Vanaf 20:30 uur wordt daar namelijk de hele Champions League-finale van 1995 nogmaals uitgezonden. Om vervolgens met tranen in de ogen mee te zingen met 'We are the Champions' van Queen en natuurlijk met 'Ajax is Kampioen'van Danny Lukassen. Bij Disco Dolly zat de sfeer er -ook vanmiddag om 17:00 uur- behoorlijk goed in, zo merkte ook AT5-verslaggever Dennis Kornman.

abc5media_video_0

Iemand die de wedstrijd ook zeker terug gaat kijken, is David Endt, die als perschef van Ajax het gloriejaar van dichtbij meemaakte: 'Wat me het meest is bijgebleven is de doldwaze vreugde, de centrifuge van emoties. Is het waar? Ja! Het is waar!' Een dag later was Endt getuige van de huldiging van Ajax, onder meer met rondvaart door de grachten. Beelden van die huldiging worden maandag uitgezonden bij AT5.

abc5media_video_1

Lees ook: [Video] Amsterdam door het dolle heen na Ajax-zege Champions League

Meer historische Ajax-beelden op AT5.nl/Ajax95