Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sinds vrijdag vermiste Marilyn (14) aangetroffen in Diemen: twee mannen aangehouden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2015, 22.48 uur

De 14-jarige Marilyn uit Hardinxveld-Giessendam, die sinds vrijdag vermist werd, is teruggevonden in een woning in Diemen. Ze maakt het naar omstandigheden goed. Twee mannen, bij wie ze werd aangetroffen, zijn aangehouden.

De politie werd gealarmeerd, nadat ze vrijdag niet uit school thuiskwam. Er werd een onderzoek gestart, zo werd er gesproken met familie en vrienden van het meisje en werd via Facebook, Twitter en op de website van de politie een foto van het meisje verspreid. 

In de zoektocht naar Marilyn maakte de politie voor het eerst gebruik van een regionaal Amber Alert. Mensen uit de regio's Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Flevoland die zijn aangesloten op het sms-systeem bij vermissingen, ontvingen zondag een bericht. Normaal wordt zo'n bericht alleen landelijk uitgezonden. 

De zoektocht leidde naar een adres in Diemen, waar de politie het meisje aan het begin van de avond aantrof. Twee mannen, van 35 en 60 jaar oud zijn aangehouden. Het is niet bekend wat er zich in de afgelopen dagen heeft afgespeeld en wat de link tussen de mannen en het meisje is. Dat wordt onderzocht door recherche.