Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Autobezitters in Noord bezorgd en angstig door vele branden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 mei 2015, 18.53 uur

Bewoners in Noord maken zich zorgen en zijn bang dat hun auto de volgende is die in brand wordt gezet. Op het Meeuwenplein was het afgelopen nacht wéér raak en ging een blauwe Audi in vlammen op.

Dit weekend werd er nog politieonderzoek verricht op de Adelaarsweg en eerder deze maand gingen onder meer verschillende auto's, een busje en scooters in vlammen op.

'Er is iets aan de hand hier. Of er is wraak of er is iets anders. Ik weet het niet. Eng is het wel', reageert een buurtbewoner. 'Ik maak mij daar wel zorgen om, het is dan wel een oud autootje wat er staat, maar ik bedoel, het is toch je vervoermiddel.'

Lees ook: [Video] 'Er is een pyromaantje aan de gang, dat kun je wel stellen'

Een eigenaresse van een Canta zegt slecht te slapen door de vele branden. 'Elke avond zit ik door mijn luxaflex te gluren of de mijne niet aan de beurt is. Die Canta's steken ze ook graag in de brand.'

Het is de politie ook opgevallen dat al deze branden geen toeval meer kunnen zijn. Er worden sinds kort rechercheurs ingezet die na elke brand uitgebreid op zoek gaan naar sporen van brandstichting en eventuele daders.