Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Oud-Paroolhoofdredacteur begint online magazine Paper

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 mei 2015, 22.55 uur

Hoe verdien je als krant je geld op internet? Het is de vraag waar veel uitgevers mee worstelen. De Persgroep, eigenaar van onder andere Het Parool en De Volkskrant, gaat het nu proberen met Paper, het nieuwe project van oud-Paroolhoofdredacteur Barbara van Beukering.

Met Paper krijg je iedere dag vijftien geselecteerde artikelen uit De Volkskrant, Het Parool, Trouw en het AD voor 5,95 euro per maand. Volgens krantendeskundige Piet Bakker verdient het een kans.

'De afgelopen jaren zijn er wel anderhalf miljoen mensen afgehaakt als het gaat om het lezen van kranten, omdat er zoveel aanbod online is onder andere. Dit zou een van de mogelijkheden kunnen zijn. Een garantie op succes is er nooit, maar als je niks probeert doe je ook nooit wat verkeerd', aldus Bakker.

Hoewel Paper veel overeenkomsten met Blendle heeft, is het toch wel anders. 'Paper is een magazine en Blendle is een kiosk. Dus wij maken juist die selectie. Elke dag zeggen we; dit nieuws is het belangrijkste, dit boek, deze film, deze roddel, deze columnist. Het is wel echt een heel ander medium', aldus Van Beukering.

'Als we aan het einde van het jaar 10.000 abonnees hebben, zou dat mooi zijn. Vanzelfsprekend moeten de jaren er na er nog steeds abonnees bij komen.'