Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchtscooter schietpartij De Clercqstraat gevonden in gracht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2015, 00.01 uur · Foto: Momo Zarroue

De scooter waarop de twee daders van de schietpartij anderhalve week geleden in West ervandoor gingen, is teruggevonden in een gracht. De politie gaat er inmiddels ook vanuit dat de 25-jarige Youssef El Kahtaoui, die op straat werd doodgeschoten, niet het beoogde doelwit was.

Lees ook: Politie nog altijd op zoek naar wegrennende man De Clercqstraat

De scooter is teruggevonden in het water van de Kostverlorenvaart. Volgens de politie was het beoogde doelwit iemand die vijf minuten eerder een shishalounge aan de De Clercqstraat had verlaten. De twee donkergetinte daders waren binnen op zoek geweest naar die persoon, maar gingen ervandoor toen een bezoeker het vuur opende.

De 25-jarige El Kahtaoui, was een bekende van het vermoedelijke beoogde slachtoffer. De politie hoopt dat getuigen meer kunnen zeggen over wat hij daar op dat moment deed.

Tijdens de vlucht uit shishalounge Tapas Lounge Village is de dader met het automatische vuurwapen dat werd gebruikt, mogelijk gevallen. Het wapen ging af en de kogel vloog langs de auto van Kahtaoui. Die stapte daarna uit, liep in de richting van de daders en werd doodgeschoten.

Lees ook: [Video] Heftige beelden schietpartij De Clercqstraat

Meteen na de schietpartij deed het verhaal al de ronde dat Kahtaoui niet het eigenlijke doelwit was van de schutters. Nieuwe Revu wist kort na de schietpartij te melden dat een getuige in de Staatsliedenbuurt-zaak het eigenlijke doelwit was.