Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Buurtbewoner De Clercqstraat: 'Ik schaam mij dat ik ben doorgeslapen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2015, 01.48 uur

Buurtbewoners van de De Clercqstraat zijn dinsdagavond bijeengekomen om met burgemeester Eberhard van der Laan en stadsdeelbestuurder Gerolf Bouwmeester te spreken over de dodelijke schietpartij van twee weken geleden.

'We willen graag van bewoners horen wat zij ervaren hebben. Het is natuurlijk behoorlijk heftig wat hier heeft plaatsgevonden. We hebben van bewoners heel veel reacties gehad. We willen vanavond met hen praten om te horen wat hun ervaring is en wat wij voor ze kunnen doen', aldus Gerolf Bouwmeester.

De buurtbewoners die AT5 sprak hoorden de knallen op de bewuste avond wel, maar besloten om toch maar verder te slapen. 'Eigenlijk schaam ik mij ervoor dat ik het normaal begin te vinden', aldus een buurtbewoner. 'Ik woon hier om de hoek en ik hoorde knallen en dacht oei, dat kan wel eens een schietpartij zijn. Het went kennelijk zo erg dat ik mij er een beetje voor schaam dat ik gewoon ben door gaan slapen daarna.'

Lees ook: Vluchtscooter schietpartij De Clercqstraat gevonden in gracht

De meeste buurtbewoners zeggen zich geen extra zorgen te maken, maar zetten wel vraagtekens bij het beleid rondom het waterpijpcafé waar de schietpartij plaatsvond.

'Een van de vragen zal van mij komen en dat is waarom het beleid niet wat stringenter is geweest aangaande deze kroeg bijvoorbeeld. Waarom is de kroeg niet beter in de gaten gehouden en misschien niet eerder tot arrestaties zijn overgegaan. Ook al is het een vermoeden, ze wisten dat er criminele handelingen hebben plaatsgevonden. Het had net iets meer bewaakt kunnen worden, die processen daarbinnen', aldus een andere buurtbewoner.