Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemaskerde mannen plegen gewapende overval op woning Reguliersgracht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2015, 09.16 uur · Foto: Martin Damen

Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben kort voor middernacht een overval op een woning aan de Reguliersgracht gepleegd.

De twee waren aan de achterzijde van het pand de woning binnengedrongen. Toen de bewoner, een 60-jarige man, voetstappen hoorde ging hij kijken en betrapte hij de twee gemaskerde mannen.

Beide overvallers droegen een spijkerbroek en een poloshirt en waren in het bezit van een vuurwapen. Ze waren beide 20 à 25 jaar oud. Het slachtoffer zou zijn vastgebonden op de grond in zijn woning. Hij zou daar in die toestand zijn achtergelaten. 

De twee overvallers hadden een getinte huidskleur en spraken Nederlands. Ze zijn er met een telefoon van het slachtoffer vandoor gegaan en zijn nog niet gepakt. Ze vertrokken weer aan de voorzijde van de woning en sloegen op de vlucht. Het slachtoffer kon zichzelf bevrijden en bleef ongedeerd en belde de politie.

De Reguliersgracht werd door de politie aan beide zijde van de woning ruim afgezet voor sporenonderzoek door een speurhondengeleider met speurhond. Personeel van de afdeling forensische opsporing verrichtte in de woning sporenonderzoek. De bewoner is door de politie overgebracht naar een politiebureau voor een verklaring.