Start van hoofdcontent

Stad

nl

Medewerker PostNL in februari beschoten aan Australiëhavenweg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2015, 11.24 uur

In februari is een 35-jarige medewerker van PostNL beschoten toen hij onderweg was naar huis. Hij overleefde de aanslag maar net.

Op 17 februari van dit jaar loopt de medewerker rond 23.00 uur vanuit het sorteercentrum van PostNL in het Westelijk Havengebied aan de Australiëhavenweg naar huis. Bij het viaduct onder de A5, de Westrandweg, wordt hij plotseling beschoten. Hij wordt door meerdere kogels geraakt in onder andere zijn arm.

Lees ook: Gewonde bij schietpartij Westelijk Havengebied

Hij werd vanaf het sorteercentrum gevolg door een auto, die op de hoek van de Australiëhavenweg stopte. De schutter stapte vervolgens uit, volgde de PostNL-medewerker tot het viaduct en nam hem onder vuur. De schutter is een een man van 20 tot 25 jaar met een lichtgetinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een slank postuur en droeg een donkere jas met capuchon. De politie is nog opzoek naar de dader.

Het is niet duidelijk waarom juist die 35-jarige man werd neergeschoten. Volgens de politie heeft de schietpartij niets te maken met andere liquidaties in de stad. Het slachtoffer is geen bekende van de politie. De politie zoekt nog getuigen en tips. Ook over eventuele andere inzittenden van de auto.

Politie