Start van hoofdcontent

Stad

nl

Celstraf doelwit Café De Zon voor bezit AK-47

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2015, 14.10 uur

De 39-jarige Benito P., één van de veronderstelde doelwitten van de schietpartij in Café De Zon in Oost, moet zelf vijftien maanden de cel in voor wapenbezit. Bij P. thuis werden werden kort na de schietpartij in oktober vorig jaar zware wapens gevonden.

Dat schrijft Het Parool vandaag. Twee schutters vuurden op vrijdag 10 oktober tientallen kogels in het wilde weg naar binnen. P. zat op dat moment aan de bar en werd niet geraakt. Het tweede waarschijnlijke doelwit, Marchano Pocornie weet net weg te duiken. Pocornie werd in maart dit jaar alsnog geliquideerd in Paramaribo. 

Lees ook: [Video] Schokkende beelden liquidatie Marchano P. Vrijgegeven

De politie heeft volgens Het Parool in de weken na de schietpartij in Oost de telefoon van Benito P. getapt en ving een gesprek op waarin P. over wapens zou hebben gesproken. Bij de inval die een dag later volgde, werd een AK-47, een schietklare revolver en een pistool gevonden.

De rechtbank zegt te begrijpen dat P. bang was na de schietpartij maar weegt ook mee dat P. al een vuurgevaarlijke reputatie had. 'Dat verdachte de wapens in zijn bezit had uit zelfverdediging is geen reden voor strafvermindering, maar juist een aanwijzing dat hij bereid was een wapen daadwerkelijk te gebruiken indien hij dat nodig vond.'