Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mannen gechanteerd door nep-organisatie 'Stop Pedo's Now'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2015, 22.52 uur · Foto: Damian Monsma

De politie heeft in april een verdachte aangehouden voor chantage, oplichting en witwassen. Vermoedelijk zijn diverse mannen slachtoffer geworden van zijn oplichtingstruc die via datingsite tinder.nl en Whatsapp verliep.

De verdachte kwam met mannen in contact die zich hadden ingeschreven op datingsite tinder.nl. De verdachte deed zich voor als vrouw. Na de eerste chatsessies werd er overgeschakeld op Whatsapp. De contacten via Whatsapp waren seksueel getint en er werden foto's verstuurd. Tijdens die sessies werd duidelijk gemaakt dat de vrouw waarmee de mannen spraken en foto's uitwisselden maar vijftien jaar oud was.

Kort daarna stuurde een zogenaamde medewerker van de organisatie 'Stop Pedo's Now' een bericht aan de contacten om geld over te maken. Ook werden de mannen gebeld met de mededeling dat er geld moest worden overgemaakt. Als er niet op dit verzoek werd ingegaan, zouden de gegevens worden bekendgemaakt.

De politie vermoedt dat meerdere mannen slachtoffer zijn geworden van de oplichtingstruc en roept hen op om zich te melden. Het onderzoeksteam benadrukt dat de meldingen zeer discreet zullen worden behandeld. Op het bureau kan aangifte worden gedaan, zodat er geen post thuis worden ontvangen.