Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Bewoners Noord angstig na zoveelste autobrand

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2015, 14.52 uur

Wederom is er vannacht een auto uitgebrand in Noord. Dit keer gaat het om een wagen die geparkeerd stond in de Frambozenstraat in Tuindorp Oostzaan. De eigenaar van de auto vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Buurtbewoners hebben een brief gekregen waarin de politie dringend verzoekt om informatie over de autobranden in Noord te delen (zie foto).

Als brandweer en politie even na 03:30 uur ter plaatse komen, staat de voorzijde van het voertuig in brand. De brandweer heeft het vuur snel onder controle, maar kan niet voorkomen dat de auto uitbrandt. Volgens de eigenaar was de wagen drie jaar oud en had hij zijn auto woensdag in de straat geparkeerd. Hij vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Veel bewoners van Noord reageren geschrokken op de zoveelste autobrand. Tot nu toe was Tuindorp Oostzaan buiten schot gebleven. 

De politie heeft enige tijd onderzoek gedaan naar het incident. Personeel van de forensische opsporing kwam ter plaatse om foto's te maken. Ook werd een vloeistof aangetroffen bij een bankje op het Bessenpad, niet ver van de plaats van de autobrand. Dat bleek na onderzoek geen brandbare vloeistof te zijn. Bewoners hebben een brief gekregen van de politie, waarin ze gevraagd worden om eventuele informatie over de autobrand te delen.  

De auto wordt in de loop van de donderdag weggesleept. Het is niet de eerste keer dat er een voertuig uitbrandt in Noord. Zo brandden er begin deze maand een snorscooter en een auto uit op de Ranonkelkade en de Naardermeerstraat. In de nacht van 13 op 14 mei vlogen er meerdere auto in de brand in de Molenwijk en ook begin deze week was het weer raak

abc5media_video_0

Beelden: Martin Damen