Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Voer betaald parkeren in op zondag rond De Hallen en Westerpark'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2015, 23.38 uur

D66, GroenLinks en de PvdA in de bestuurscommissie West willen dat er betaald parkeren wordt ingevoerd in het gebied rond De Hallen en het Westerpark.

Dat meldt Dichtbij.nl. De drie politieke partijen willen dit, omdat er binnenkort in West een regeling wordt ingevoerd waarmee bezoekers van bewoners in het stadsdeel tien uur per maand voor de helft van de prijs kunnen parkeren. Zij vrezen dat de parkeerdruk hierdoor toeneemt. 

Om de drukte te compenseren, zou er dus betaald parkeren moeten worden ingevoerd rond De Hallen en het Westerpark. Daar is het nu al erg lastig om een parkeerplek te vinden. In de rest van West hoeft van de twee partijen niet op zondag te worden betaald voor een parkeerplek.

Lees ook: [Video] Buurt is verdeeld over Hippe Hallen

Het stadsdeel stuurt nu, gesteund door D66, GroenLinks en de PvdA, een brief naar verkeerswethouder Pieter Litjens. Daarin geeft het stadsdeelbestuur aan dat ze het alleen met de bezoekersregeling eens is, als er ook betaald parkeren op zondag in die twee gebieden wordt ingevoerd. 

Nieuw-West
Ook stadsdeel Nieuw-West krijgt een bezoekersregeling. De PvdA in dat stadsdeel stelde gisteren in een bestuurscommissievergadering voor dat de korting bestaat uit honderd procent korting voor dertig uur per maand. Dit in plaats van vijftig procent voor tien uur per maand. 

Een meerderheid van de partijen was het eens met de PvdA. De gemeenteraad van de centrale stad bepaalt nu of de bezoekersregeling ook daadwerkelijk wordt gewijzigd.