Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten mishandeling Vrankrijk gearresteerd

24 maart 2009, 10.49 uur · Aangepast 25 maart 2009, 12.43 uur

De politie heeft maandag drie mensen aangehouden vanwege de zware mishandeling van 'Yoghurt' in krakersbolwerk Vrankrijk aan de Spuistraat.

Medewerkers van de kroeg zouden 13 september een 34-jarige bezoeker, in krakerskringen bekend onder de naam Yoghurt, ernstig hebben toegetakeld en met een schedelbreuk op straat hebben achtergelaten.

Een woordvoerder van de politie wilde niet zeggen waar de verdachten zijn opgepakt. Ook over hun identiteit wilde hij alleen hun initialen kwijt, te weten J.G, C.L en J.D. Twee van de drie worden in elk geval voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Het krakerscafé werd op last van burgemeester Cohen in februari gesloten, omdat uit politieonderzoek was gebleken dat bij de mishandeling bestuursleden en leidinggevenden van Vrankrijk betrokken waren. Daarnaast hadden de verantwoordelijken voor de kroeg het politieonderzoek ernstig belemmerd.

De medewerkers van het café stelden eerder dat zij de zwaargewonde wel degelijk hebben geholpen. Bovendien zou de man zelf een flinke bijdrage hebben geleverd aan het ontstaan van de vechtpartij. Hij en een vriend zouden stennis hebben geschopt, omdat ze niet met hun hond naar binnen mochten. De krakerskroeg kondigde eerder al aan het besluit van Cohen juridisch aan te vechten.