Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

KunstRai heeft er een concurrent bij: De Artfair

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 mei 2015, 17.35 uur

Terwijl de traditionele KunstRai sinds gisteren de deuren weer heeft geopend is op een steenworp afstand nog een andere nieuwe kunstbeurs: de Artfair in de Citroengarage.

En alsof het nog niet saillant genoeg is dat we twee van dergelijke kunstevenementen in dezelfde week hebben, is de Artfair ook nog eens opgezet door Wim van Krimpen, lange tijd de baas van de KunstRai. 'De top van de kunst is niet meer op de KunstRai', meent Van Krimpen. De KunstRai is zijn optiek te breed geworden, waardoor de echte top wegblijft.

Maar dit is natuurlijk onzin, meent KunstRai-voorman Erik Hermida. 'Kijk om je heen, de leukste, bijzonderste en beste galerieën van Nederland vind je gewoon hier.'

'In Miami heb je 33 beurzen'
Of de Artfair echt als een concurrent van de KunstRai gezien moet worden valt volgens Van Krimpen echter wel mee. 'Zie het meer als een versterking van elkaar. In Miami heb je geloof ik 33 beurzen, dus dit weekend kunnen kunstliefhebbers gewoon lekker naar Amsterdam komen en dan zijn er twee prachtige evenementen'.

Beide beurzen zijn tot en met zondag te bezoeken.