Start van hoofdcontent

Stad

nl

Is Frans de Mari écht de dokter van de onderwereld?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 mei 2015, 19.41 uur

Een gerenommeerd arts die bijklust voor topcriminelen. Het lijkt het plot voor een spannende crime-serie. Maar volgens de Telegraaf is de Amsterdamse huidarts Frans de Mari écht de dokter van de onderwereld.

Zo zou hij bijvoorbeeld Willem Holleeder diverse malen hebben geholpen. Maar volgens zijn advocaat doet de arts helemaal niks strafbaars.

De Mari legde in de jaren '90 via Yab Yum contact met Klaas Bruinsma, Sam Klepper en John Mieremet. Oud-eigenaar Theo Heuft is nog altijd boos op De Mari. Volgens hem spande de dokter namelijk onder één hoedje met deze beruchte namen uit de Amsterdamse onderwereld. 'Hij heeft veel geld aan ze verdiend', stelt Heuft. 'Daarom heb ik 'm nooit meer willen spreken of zien'.

'Alleen geholpen'
Maar Geert-Iem Roos, advocaat van De Mari, wuift alle aantijgingen we. 'Dit is gewoon maar wat roepen om in de publiciteit te komen. Mijn cliënt heeft nooit iets verkeerd gedaan, die heeft alleen maar geholpen. Meneer Heuft is bovendien zelf de pooier van de onderwereld. Hij probeert mijn cliënt nu zo af te schilderen, dat vind ik eigenlijk heel laag van 'm'. 

Maar hoe zit het dan met het huis dat De Mari, volgens De Telegraaf, voor Willem Holleeder zou hebben geregeld? 'Ik ga zo naar de kapper, als hij mij vraagt of ik nog wat te huur heb, dan doe ik dat toch ook?' Aldus Roos.