Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM wil Soerel in cel houden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 mei 2015, 19.55 uur · Foto: my-soutborough

Het Openbaar Ministerie wil dat hoofdverdachte Dino Soerel in het liquidatieproces Passage opnieuw in voorlopige hechtenis wordt genomen.

Soerel (54) zit al een gevangenisstraf van ruim zes jaar uit in een andere zaak voor onder meer drugsdelicten, maar die straf eindigt in juni volgend jaar. Volgens de aanklagers is er veel nieuw belastend materiaal tegen Soerel in het grote liquidatieproces. Daarbij gaat het onder meer om de verklaringen van kroongetuige Fred R.

Volgens het OM is er ook sprake van vluchtgevaar. In de laatste fase van zijn straf kan Soerel in aanmerking komen voor verlof. Het OM vreest dat hij dan kan onderduiken. Het OM heeft het gerechtshof in Amsterdam daarom gevraagd hem opnieuw in voorarrest te plaatsen.

Passageproces
Het Passageproces loopt momenteel in hoger beroep. Soerel is eerder door de rechtbank vrijgesproken van het geven van opdrachten voor de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Ook Willem Holleeder wordt daar overigens voor vervolgd, in een aparte zaak.