Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Anderhalf miljoen schade bij Melody Line'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 mei 2015, 22.35 uur

De schade die door de brand van zaterdagavond is ontstaan in muziekcentrum Melody Line bedraagt ongeveer anderhalf miljoen euro.

Dat zegt René Vink van de calamiteitendienst tegen AT5. 'De eerste raming, zoals we het nu bekeken hebben, is het een grote schade, dat is al gauw anderhalf miljoen euro aan schade.' De brand ontstond door onbekende oorzaak zaterdagavond rond 20.00 uur, de brandweer kon het niet meer blussen en liet het gecontroleerd uitbranden.

Lees ook: Muziekcentrum Melody Line verwoest door vuurzee

Vink kon de schade zaterdagnacht beperken door apparatuur uit het gebouw te halen. 'Toen het redelijk veilig was hebben wij gekeken wat we aan apparatuur konden redden, dat hebben we ook gedaan. Allemaal heel kostbaar spul, want het zijn muziekstudio's. Opnameapparatuur, Mengpanelen, instrumenten, dus je praat al gauw over een paar ton.'

Lees ook: Directeur Melody Line: 'Honderd mensen binnen toen brand uitbrak'

De brandhaard is rond 11.30 uur geblust, zowel de calamiteitendienst als de brandweer zijn nu weer vertrokken. Bij het pand stonden ook enkele muzikanten. Zij vrezen dat hun apparatuur is verwoest en hebben mogelijk tienduizenden euro's schade. Mocht het muziekcentrum niet meer opgebouwd worden, dan spreken ze van een 'groot gemis voor de stad'.

Geld
Er zijn inmiddels meerdere initiatieven gestart om geld op te halen voor de heropbouw van het muziekgebouw. Zo wil Paradiso een benefietavond houden en is hier een zogenoemde fundraiser gestart.