Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Metroverkeer grotendeels hervat na grote storing

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juni 2015, 21.10 uur

Het metroverkeer is vanavond grotendeels hervat na een grote storing. De storing zorgde voor veel problemen en werd onder meer veroorzaakt door het warme weer.

Door een kortsluiting bij Spaklerweg reden de metrolijnen 51, 53 en 54 niet tussen het Centraal Station en Spaklerweg. De stroomstoring ontstond rond 15.30 uur. Ook lijn 50 viel deels uit. Deze lijn reed niet tussen Gein en Station RAI.

Trams in problemen
Door een defecte bovenleiding moesten ook tramlijnen 10, 13, 14 en 17 worden ingekort of omgeleid. Ook waren er op tramlijn 5 problemen door een defecte tram op de Dam. Rond 16.40 uur waren alle problemen met de trams weer opgelost en werd de normale dienstregeling weer opgestart.

Een woordvoerder van het GVB laat weten dat de verstoring van de vele lijnen een samenloop is van omstandigheden. Ook zorgt het weer voor extra moeilijkheden. 'Door de warmte zet de rails iets uit, wat ook weer voor problemen kan zorgen'. De woordvoerder weet niet hoe lang de verstoringen gaan duren.

UPDATE 16.43 uur: 
Het GVB laat weten dat de problemen met de metro's naar verwachten tegen 18.00 uur verholpen zijn. 

UPDATE 18.00 uur:
Metrolijnen 53 en 54 rijden niet. Het traject tussen station Zuid en CS is geheel vervallen. Metroreizigers kunnen gebruik maken van de trein bij de stations: cs, Amstel, Duivendrecht, Bijlmer arena, Station RAI, Station Zuid, Station Lelylaan en Sloterdijk.

UPDATE 18:20 uur:
Het metroverkeer op de lijnen 50, 51 en 54 wordt weer opgestart. Metrolijn 53 rijdt de komende twee uur nog niet, vanwege reparatiewerkzaamheden. Volgens een woordvoerder is er iets stuk getrokken dat nu gerepareerd moet worden. Omdat Oranje in de Arena speelt, rijdt lijn 54 daarom met extra metrostellen.