Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie maakt tevergeefs jacht op brandstichter Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 juni 2015, 12.22 uur

De politie hield zaterdagavond een klopjacht op een man die wordt verdacht van brandstichting op het Voordek in Noord. Dat gebeurde nadat er rond 22.15 uur melding gemaakt werd van een autobrand.

Later zou blijken dat het niet om een brandende auto ging, maar om een brandje in een container. Vlakbij de brandhaard zagen buurtbewoners een verdachte man gehurkt of gebukt zitten tussen geparkeerde auto's. Het ging om een man met donkere regenjas, een capuchon op en een rugtas. Hij vluchtte weg in de richting van de Westerlengte.

Lees ook: Bewoner Noord: 'Brandstichters moeten vlammetje onder broek krijgen'

De politie rukte volgens getuigen massaal uit. Ook werden er politiehonden ingezet in de zoektocht naar de verdachte man. Noord wordt al maanden geteisterd door een brandstichter die het voornamelijk op auto's gemunt heeft. In een paar weken tijd gingen er enkele tientallen wagens in vlammen op.

Het is niet duidelijk of de man die gisteren gezocht werd, daar verantwoordelijk voor is. De verdachte werd niet meer aangetroffen, er is dan ook niemand aangehouden. Rond 23.15 uur werd de zoektocht gestaakt. 

AMSTERDAM: brandstichting Voordek:man, spijkerbr, donk regenjas met capu, rugtas. weg richting westerlengte Tip http://t.co/39OfARkmO8

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) June 13, 2015

Politie is nu langs Noordhollands Kanaal rondom Molen d’Admiraal op zoek naar een vermeende ‘brandstichter’ in blauwe jas met zwarte tas.

— Joost van der Wegen (@JoostvdWegen) June 13, 2015