Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Robert Kochplantsoen willen niet nòg een opvang in de buurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 juni 2015, 19.40 uur

Buurtbewoners rond het Robert Kochplantsoen in Oost zijn niet blij met de komst van een 24-uurs-opvang voor tachtig kwetsbare asielzoekers.

De buurtbewoners voelen zich volledig genegeerd door de gemeente omdat de gemeente het plan toch doordrukt ondanks alle protesten.  Zeker omdat ze al drie soorten opvang in de buurt hebben: een vrouwenopvang, een kliniek voor ambulante jeugdzorg en even verderop een 24-uursopvang voor daklozen.

Buurtbewoner Pim Cluistra: 'De burgemeester moet ons niet overvragen, er worden hier al zoveel mensen opgevangen. De burgemeester heeft een probleem, dat weet hij ook, maar zijn probleem moet niet ons probleem worden'. 

De buurt zegt al last te hebben van de bewoners van de daklozenopvang en vreest nu voor nog meer overlast. 'Ik ben bang dat ze over de schutting klimmen en dat ik dan klaar moet staan met een hamer en een stuk hout', aldus een andere buurman. Actievoerder Tessa Blom pleit voor meer spreiding van dit soort opvangadressen: 'Prima dat hier opvangplekken zijn, maar wij willen niet nog meer opvang, er zijn genoeg plekken in de stad'.