Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat Vino H.: 'PTSS mogelijk verklaring neersteken oma Toni'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 juni 2015, 15.00 uur

Vino H., de man die in maart van dit jaar de 96-jarige oma Toni neerstak in de Govert Flinckstraat in De Pijp, lijdt mogelijk aan een posttraumatische stressstoornis. Dat zegt zijn advocaat Bob Meijer tegen AT5.

De vader van de 24-jarige Vino H. was politieofficier in Irak onder het regime van Saddam Hoessein. 'Ik kan me voorstellen dat als je het land ontvlucht en hier een vluchtelingenstatus krijgt, dan heeft daar wat gespeeld. Zijn broertje heeft daarover gezegd: "Hij heeft meer dingen gezien dan goed voor hem was"', aldus Meijer. 
 
Meijer: 'Ik kan me voorstellen dat een posttraumatische stressstoornis hele merkwaardige acties tot gevolg kan hebben als dat niet wordt gesignaleerd of onderkend. Kijk naar de geschiedenis: denk aan de Vietnam-veteranen'. 

Lees ook:  Verdachte neersteken oma Toni: 'Dit nooit gewild, heel erg dat het zo gelopen is
 
Moord
De 96-jarige oma Toni blijkt een willekeurig slachtoffer. Ze werd diverse keren in haar buik gestoken. De Amsterdamse overleed uiteindelijk op 11 april in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie verdenkt Vino H. van moord dan wel doodslag. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, omdat de verdachte nog moet worden onderzocht door deskundigen.