Start van hoofdcontent

Stad

nl

Peter R. de Vries: 'Holleeder ziet er niet heel goed uit'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 januari 2017, 17.03 uur

Willem Holleeder bleef tamelijk onbewogen terwijl zijn zaak vandaag in de rechtbank werd behandeld. De topcrimineel hoorde vandaag dat hij behalve voor de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl, ook vervolgd wordt voor zijn betrokkenheid bij drie andere liquidaties en één poging daartoe.

'Hij was tamelijk onbewogen. Ik vond wel dat hij er niet heel goed uit zag, een beetje getekend. Ik heb ook het idee dat hij een beetje in gewicht is toegenomen. Ik kan de plank misslaan, maar ik vond niet dat hij er heel goed uit zag', aldus Peter R. de Vries.

Onder andere de getuigenverklaringen van Holleeder's zussen en de weduwe van Sam Klepper hebben geleid tot het toevoegen van de extra aanklachten aan de tenlastelegging. Het gaat om de criminele afrekeningen op John Mieremet, Cor van Hout en Willem Endstra. De Vries is tevreden dat de moord op zijn vriend Cor van Hout nu officieel deel uitmaakt van de zaak tegen Holleeder.

'Het gaat nu om een verdenking, dat is wat anders dan een veroordeling. Ik wacht met heel veel belangstelling de zittingen en de exacte verklaringen daarover af. Vermoedens hebben we allemaal. Het zal mij niet verbazen als hij daar mee te maken heeft gehad, maar ik zie graag dat dat uiteindelijk ook resulteert in een terechte veroordeling.'