Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Veertien werken van Banksy in Nieuwe Spiegelstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 juni 2015, 18.16 uur

In de Nieuwe Spiegelstraat zijn twee maanden lang veertien werken van de Britse street art artiest Banksy te zien. En mensen van over de hele wereld komen naar de stad om de werken te bekijken.

Zoals Andy Warhol de Koning van de Pop Art was, wordt de anonieme Banksy gezien als de koning van de street art. Zijn eigenzinnige kunst is razend populair en gelimiteerd verkrijgbaar. Bijzonder dus dat er nu veertien van zijn kunstwerken in de Lionel Gallery hangen. 

De kunst van Banksy is vaak kritisch op de politiek. 'Hij weet in een paar lijnen te raken. Mensen moeten lachen om zijn werk', zegt Kim Logchies van de Lionel Gallery. 'het is zo knap als iemand opnieuw het wiel uitvindt. En het dan ook nog op een mooie manier doet', zegt Logchies. 'Je ziet ook weleens een wc rol op een tak en dan denk je: ik snap de grap, maar ik wil het echt niet in m'n huis. Maar dit is ook nog estetisch.'

Wil je zo'n esthetisch kunstwerk in je huis, dan moet je nog diep in de buidel tasten. De werken die aan de Nieuwe Spiegelstraat hangen kosten je zo'n 200.000 tot 800.000 euro. Je hebt nog tot 2 juli om het geld bij elkaar te schrapen.