Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schutter liquidatie Lucas Boom richtte AK-47 ook op schoolkinderen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2015, 17.29 uur

Bij de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam maakte de schutter mogelijk gebruik van een kalasjnikov met een laserrichtsysteem. Kinderen van de basisschool in de straat waar de schietpartij plaatsvond, zouden hebben verklaard laserstralen te hebben gezien.

Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Leerlingen zeggen volgens de krant in hun verklaring dat ze de rode stipjes op hun borst hebben gezien. De 43-jarige Boom werd eerder deze maand op klaarlichte dag met tientallen kogels doodgeschoten. Voorlopig heeft de politie dertien tips binnengekregen in verband met de liquidatie. De meeste tips gaan over de uitgebrande vluchtwagen aan de Achtersteven in Noord, de bus bleek gestolen in Den Haag.

Justitie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord. Vanavond wordt in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteedt aan de zaak, daarin zal een compositietekening te zien zijn van een verdachte. Eerder liet de politie al weten dat ze in het programma meer informatie geeft over een conflict waarbij de geliquideerde Boom mogelijk betrokken was.