Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inchomar B. aangehouden voor drugshandel en wapenbezit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2015, 13.27 uur · Foto: Martin Damen

De Amsterdamse crimineel Inchomar B. is opnieuw aangehouden, dit keer voor de handel in wapens en drugs en wapenbezit. Hij is begin vorige maand met vier anderen, waaronder twee familieleden, gepakt in een auto tussen Amsterdam en Nijmegen.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving op crimesite.nl. B. wordt gezien als hoofdverdachte voor de nieuwe aanklachten, samen met medeverdachte Siegdman T. Zijn familieleden worden verdacht van een deel van de verwijten.

Het OM hield B. vorig jaar twee maanden in gijzeling, omdat hij als getuige weigerde te vertellen wie op 16 augustus 2013 een moordaanslag op hem pleegde(n). Inchomar B. raakte ernstig gewond bij de mislukte liquidatie in Nieuw-Sloten. Deze week vonden duikers een deel van een vuurwapen in de Hoekenesgracht in Osdorp dat mogelijk werd gebruikt bij de liquidatiepoging op B.

B. werd door justitie gezien als een belangrijke speler binnen de strijd in de Amsterdamse onderwereld. Zo zou hij, met de geliquideerde Gwenette Martha, eerder van plan geweest zijn een kopstuk van een rivaliserend kamp dood te schieten. Daar werd hij in januari van vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.