Start van hoofdcontent

Stad

nl

Benefiet in club Panama voor spoorloze Surinamers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2015, 12.39 uur · Foto: Red Don & Noy

Al weken worden ze vermist in de Surinaamse jungle: helikopterpiloot Donovan van Embricqs en technicus Ryatno Kertodikromo. Ze hadden stembussen en -formulieren voor de verkiezingen afgeleverd in een dorpje in het Zuiden van het land en waren op weg naar Paramaribo, maar verdwenen spoorloos. Onder de noemer 'Red Don en Noy', wordt eind deze maand een benefietavond georganiseerd in club Panama in Oost.

Tijdens die avond hopen vrienden en familie van de twee geld in te zamelen om de zoektocht naar het duo te bekostigen. 'We zijn nu een maand verder sinds ze verdwenen', laat de organisatie van de benefietavond weten. 'We hebben de juiste apparatuur en specifieke hulp nodig vanuit het buitenland. Die hulp is er nog steeds niet en het inzetten van een particulier onderzoeksteam is erg duur'. 

Op 23 mei zijn Kertodikromo en Van Embricqs per helikopter onderweg naar Paramaribo, als door het slechte weer het contact met de luchtverkeersleiding verbroken wordt. De twee zullen niet aankomen in de hoofdstad van Suriname. Stichting Simpar, die begin dit jaar ook zocht naar de vermiste Noor Tore Grodem in de buurt van het Leidseplein, is betrokken bij de zoektocht naar het duo. 

Tijdens de benefietavond in club Panamo op 30 juni zullen onder andere Replay, Gio en Jörgen Raymann optreden.