Start van hoofdcontent

Stad

nl

Naaktfietsers tegen olie moeten goed smeren

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2015, 14.05 uur · Foto: www.wnbr.nl

Komende zaterdag (4 juli) zal een grote groep naaktfietsers weer door de stad peddelen. Ze protesteren onder meer tegen de afhankelijkheid van olie. Ironisch genoeg zullen ze zelf flink moeten smeren. Het wordt namelijk bloedheet.

Een week waarin Amsterdam drie keer de dertig graden aantikt. Beter kan het haast niet voor de deelnemers aan de World Naked Bike Ride, die komende zaterdag de stad weer aandoet. De organisatie zegt te strijden voor diverse zaken die de wereld beter maken. Zo zijn ze tegen het vele autoverkeer, willen ze minder afhankelijkheid van olie en laten ze zien dat het lijf een prima motor is. Maar de rit is ook een manier om de kwetsbaarheid van fietsers en voetgangers in het verkeer te laten zien.

De fietsers zullen echter ook kwetsbaar zijn voor de overvloedige zonneschijn dit weekend. Op dit moment wordt namelijk voorspeld dat het zaterdag 32 graden wordt. Goed smeren dus voor iedereen die mee wil doen. De tocht gaat vanaf station Amstel en park Frankendael in Oost naar het standbeeld van Vondel in het Vondelpark. Aanmelden voor de rit is niet nodig. Op de website van de World Naked Bike Ride kunt u meer informatie vinden.