Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stad is 50 foodtrucks rijker: 'Minuut niet gegeten is minuut niet geleefd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2015, 20.56 uur

Een slappe hotdog, een vettige loempia of een patatje met een bom mayonaise. Liefhebbers van streetfood weten al lang dat er meer te halen is in de stad en vandaag kwamen daar weer een aantal hele smakelijke opties bij.

Vijftig foodtrucks kregen een vergunning, zes van hen kregen die in het Vondelpark uit handen van wethouder Ollongren. Het was tot nu toe heel moeilijk om een vergunning te krijgen voor de straatverkoop van eten. Daarom was de animo voor de aanvraag van het papiertje ook groot: er waren zo'n 150 gegadigden. 'Diegenen die een vergunning hebben gekregen, die voegen echt iets toe aan het aanbod op straat. Er is echt geselecteerd op: Is dit iets nieuws? Is het gezond? Is het anders?', vertelt de wethouder aan AT5.

De foodtrucks moeten het aanbod gevarieerder maken en gaan hun eten verkopen op 24 plekken in Oost, West, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost. Volgens sommige ondernemers zitten er best een paar uitdagende locaties tussen. 'Wij gaan de uitdaging gewoon aan en we halen het publiek dan wel naar ons toe. Er zijn misschien wat plekken die wat minder zijn, maar dat moeten we gewoon zelf ervaren', vertelt een van de ondernemers.

Lees ook: PvdA en GL: 'Meer eten op straat verkopen'

Ook moeten de ondernemers één keer per dag van locatie wisselen en dat is best een uitdaging met hete pannen en grote gasflessen. Voor de eerste klanten in het Vondelpark was het vanmiddag genieten: 'Ja het is goed te doen. Een minuut niet gegeten is een minuut niet geleefd zeg ik altijd maar'.