Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte hakenkruistekeningen Amstelveen ontkent betrokkenheid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juni 2015, 23.09 uur · Foto: Flickr / Brian Turner

Frank de K., de 27-jarige man uit Nieuw-Vennep die wordt verdacht van het tekenen van hakenkruisen in Amstelveen, heeft ontkend dat hij de dader is. K. bekende na zijn aanhouding verantwoordelijk te zijn voor de hakenkruisen en betaalde een boete, maar is later van gedachte veranderd. Gisteren stond hij voor de politierechter.

Dat meldt Het Parool. Volgens de advocaat van De K. ontbreekt het harde bewijs. Er zijn namelijk geen beelden van de daadwerkelijke daad. Op de aanwezige beelden is alleen te zien hoe de verdachte de lift in en weer uitloopt. De politierechter heeft de zaak aangehouden en deze naar de rechter-commissaris verwezen. Zij wil meer getuigen horen en zelf de camerabeelden zien.

Lees ook: Politie pakt hakenkruistekenaar (26) Amstelveen op heterdaad

De hakenkruisen werden in april op negen locaties in Amstelveen aangetroffen, waaronder in de lift en het trappenhuis van verzorgingshuis 't Huis aan de Poel. Ook in flats waar veel ouderen wonen (Logger, Mont Blanc, Groenhof en Kastanjelaan) waren de antisemitische tekens geklad. De politie kon de verdachte uiteindelijk aanhouden nadat agenten in burger de man hadden gevolgd. Toen de man een lift uit kwam lopen werd hij aangehouden. De viltstift had hij toen nog in zijn zak.