Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zus vermiste helikopterpiloot: 'Ik hoop dat ze zijn gaan lopen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juli 2015, 00.57 uur

De zus van de vermiste helikopterpiloot Donovan van Embricqs hoopt dat haar broer op zoek is gegaan naar de bewoonde wereld. Al een maand worden hij en technicus Ryatno Kertodikromo vermist in de Surinaamse jungle nadat ze stembussen hadden afgeleverd in een dorpje in het Zuiden van het land. Dinsdagavond werd een benefiet georganiseerd in club Panama.

'Wat ik hoop is dat hij een noodlanding heeft kunnen maken. Hopelijk heeft hij een tijdje gewacht bij de helikopter en is hij uiteindelijk met zijn compagnon Ryatno Kertodikromo is gaan lopen', vertelt de zus van helikopterpiloot Donovan. 'Ik hoop dat ze zijn gaan lopen om iemand tegen te kunnen komen. Dat ze dat proberen op te zoeken.'

'Het is vreselijk. Vijf weken en we kunnen hem niet vinden. We hebben alle hulp nodig om hem terug te halen. Zijn kind, moeder, zussen, alle vrienden en vriendinnen zijn hier. Het is gewoon vreselijk, echt waar', vult een neef van een van de vermisten aan.

Onder andere Replay, Gio en Jörgen Raymann traden tijdens de benefietavond op om geld in te zamelen. Met het geld hopen vrienden en familie de zoektocht naar het duo te bekostigen

Op 23 mei zijn Kertodikromo en Van Embricqs per helikopter onderweg naar Paramaribo, als door het slechte weer het contact met de luchtverkeersleiding verbroken wordt. De twee zullen niet aankomen in de hoofdstad van Suriname. Stichting Simpar, die begin dit jaar ook zocht naar de vermiste Noor Tore Grodem in de buurt van het Leidseplein, is betrokken bij de zoektocht naar het duo.