Start van hoofdcontent

Stad

nl

Piepklein schoolpleintje dreigt voor basisschool door herinrichting

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juli 2015, 18.29 uur

Spelen op een piepklein strookje schoolplein. Dat dreigt te gebeuren voor kinderen van basisschool Oostelijke Eilanden, kortweg Boe.

De school is enorm gegroeid, maar stadsdeel Centrum houdt vooralsnog vast aan plannen uit 2007. Daarin wordt een direct aan het schoolplein gelegen speeltuin verplaatst en houden de kinderen dus een piepklein strookje schoolplein over. 

Volgens het plan komt er een stuk verderop wel een nieuwe speeltuin, maar deze speelplaats gebruiken ziet schooldirecteur Siebe Hentzepeter niet zo zitten. 'Wij willen een eigen speelplek voor de kinderen omdat, met name de kleintjes, niet steeds naar een andere plek kunnen lopen. Die moeten veilig naar binnen en naar buiten kunnen en we kunnen ook echt niet met z'n allen op dit strookje spelen'.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum hield lang vast aan de plannen, maar lijkt nu toch wat bij te sturen. 'Helemaal van tafel gaan ze niet, maar ze worden aangepast zodat er extra ruimte komt voor de school', aldus dagelijks bestuur-lid Ronald Rengelink.