Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tweespalt door trampoline op Jacob Catskade

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 juli 2015, 20.02 uur

Een trampoline in een gezamenlijke binnentuin aan de Jacob Catskade in Westerpark moet nog deze week worden verwijderd.

Dit omdat een handjevol bewoners heeft geklaagd bij het stadsdeel, eigenaar van de binnentuin, over geluidsoverlast die de spelende kinderen zouden veroorzaken. Het overgrote deel van de bewoners wil dat het speeltoestel blijft. Ze vinden het dan ook belachelijk dat het stadsdeel luistert naar dat handje vol klagers.

Roland van der Molen, nu inmiddels 18 jaar, kreeg de trampoline vijf jaar gelden cadeau van zijn moeder. Hij maakt er geen gebruik mee van maar de kinderen van de Jacobs Catskade wel. Maar helaas voor hun niet lang meer. 'Ik heb er met heel veel plezier op gespeeld, maar enkele bewoners vinden het niet leuk dat kinderen lol hebben.'
 
Een buurvrouw die geklaagd heeft: 'Ik wil rust in de binnentuin die toch eigenlijk voor volwassenen is en niet voor kinderen.'
 
De trampoline mag blijven van stadsdeel West als alle bewoners het er mee eens zijn hoe en wanneer de trampoline gebruikt moet worden.
 
UPDATE: D66 in West heeft naar aanleiding van dit item vragen gesteld aan het stadsdeelbestuur. De partij wil onder meer weten of het klopt dat er wordt geluisterd naar een minderheid van de buurtbewoners, terwijl een meerderheid de trampoline wil behouden.