Start van hoofdcontent

Stad

nl

RTV Amstelveen balanceert op rand afgrond

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 juli 2015, 22.53 uur

De lokale omroep RTV Amstelveen zet de programmering van de televisieprogramma’s op ‘lichtgrijs minimumniveau’.

De omroep zit al lang in financiële problemen en die gaan nu bijna leiden tot een onwerkbare situatie. 'Zonder extra steun van de gemeente is een integraal RTVA gedoemd van de zender te verdwijnen. Immers, een omroep zonder tv in het pakket komt eenvoudigweg niet meer in aanmerking voor steun van overheidswege volgens de criteria van de nieuwe Mediawet', aldus de redactie in een verklaring . 

Het is al lang onrustig bij RTV Amstelveen, waar overwegend vrijwilligers en stagiaires werken. Zo moest de politie januari 2013 ingrijpen bij een ruzie tussen het bestuur en de hoofdredacteur en vertrok een nieuwe hoofdredacteur november vorig jaar, omdat de omroep zijn salaris niet meer kon betalen.

'Hoewel het niet in onze aard ligt om de stekker er uit te trekken, is er nu wel een situatie ontstaan die ons noopt om onze tv-activiteiten verder terug te schroeven, zodat RTVA het op 'lichtgrijs minimumniveau' met de schrale middelen die er nog zijn nog een beperkte tijd kan rekken', aldus de redactie, die, 'misschien wel tegen beter weten in hoopt op betere tijden'.